Rios Tula Bund Horlogeband Juchtleer Zwart

Rios Tula Bund Horlogeband Juchtleer Zwart
 

    Opties

€58,90
 In winkelmandje

De Rios Tula Bund-horlogeband is gemaakt van jucht leer (russisch of juchtenleer) met een mat glad oppervlakte en een extra lederen onderlaag. Het leer van het horlogebandje is met alleen plantaardige stoffen gelooid en is met natuurlijke was behandeld, waardoor het zeer aangenaam zacht aanvoelt. Het is met de hand gestikt en afgewerkt.

De Bund band is een horlogeband die zijn origine kent in de tweede wereldoorlog. Luftwaffe piloten zouden de band gedragen hebben om het contact tussen het horloge en de huid te minimaliseren en zo, in geval van extreme hitte of kou, verbranding of bevriezing van de huid te voorkomen.
Tegenwoordig is de Bund-band vooral een stoere horlogeband, die in het bijzonder goed staat bij militaire (flieger) en grote horloges en de band is ook buitengewoon goed geschikt voor mensen met een metaal allergie, omdat de horlogekast door de lederen onderlaag de huid niet raakt.

Deze horlogeband is in het midden licht gevuld en is voorzien van een Rios gesp.

De Rios Tula horlogeband is verkrijgbaar (=✔) in de volgende maten:

Breedte band in mm: 18 20 22
Breedte band bij gesp (mm): 16 18 18
Dikte band aan kast (mm): 3,5 3,5 3,5
Lengtemaat*      
19,6 cm (8,2/11,4)

* De lengtemaat is de totale lengte van de gesp- en gatenkant bij elkaar opgeteld – zonder de gesp of het horloge meegemeten.

Zoals bij al onze banden krijgt u bij deze horlogeband twee A-kwaliteit roestvrijstalen bandpennen gratis, om uw band optimaal aan uw horloge te kunnen bevestigen.

* Omdat leer een natuurproduct is, kan de nerf en kleur per bandje licht afwijken. Het bandje op de foto dient als voorbeeld en kan van een bandje met een andere breedte zijn gemaakt.

Merk Rios
Type Tula
Code 20413
Kleur zwart
Materiaal leer
Soort leer juchtleer
Structuur glad
Voering leer
Lengte excl. gesp zie tabel
Lengte gesp-/gatenkant zie tabel
Dikte horlogekant/punt zie tabel
Gevuld ja
Type sluiting gesp
Materiaal sluiting staal - antiallergisch
Breedte bij sluiting zie tabel
Waterdicht nee
Land van herkomst Duitsland
Handgemaakt ja
Prijscategorie 40,- tot 75,-