F.A.Q.

De meeste vragen zijn al een keer gesteld. U vindt het antwoord op deze vragen hieronder. Mocht u hier geen antwoord op uw vraag vinden, kunt u ons natuurlijk mailen of bellen.

Welke breedte horlogeband heb ik nodig?
Hoe meet ik de breedte van mijn horlogeband?De makkelijkste manier om er achter te komen welke maat horlogeband u nodig heeft, is als achter op uw huidige band de breedte vermeld wordt. Staat het er niet, kunt u met een liniaal de benodigde breedte meten. De breedte van het bandje wordt bepaald door de afstand in millimeters tussen de bandaanzetten (de uitstulpingen aan de kast waartussen het bandje wordt bevestigd).

Hoe meet ik de lengte van de horlogeband?
Om de juiste lengte van uw horlogeband te bepalen kunt u het beste uw oude band conform de afbeelding opmeten. Als u alleen uw polsmaat ter beschikking heeft, moet u de maat van uw horloge van aanzet tot aanzet ervan aftrekken.

Waarom krijg ik gratis bandpennen (pushpins) bij mijn horlogebandje?
Ook bandpennen kunnen slijten. Door bij het vervangen van het horlogebandje nieuwe bandpennen te gebruiken, verkleint u het risico uw horloge te verliezen. De bandpennen die u van ons krijgt zijn van de hoogste kwaliteit (roestvrij staal). Wij kunnen ze u gratis aanbieden, omdat wij de bandpennen per tienduizenden inkopen.

Kunt u voor mijn (merk)horloge een horlogebandje leveren?
Onze horlogebanden hebben een recht uiteinde. Als de door u benodigde horlogeband dit ook moet hebben, kunt u een elk bandje in de voor u geschikte maat uit onze collectie kiezen.

Krijg ik garantie op mijn horlogebandje?
Onze producten zijn 100% authentiek. Horlogebanden.com is officieel dealer van de merken die wij verkopen. Hierdoor krijgt u altijd volledige fabrieksgarantie op uw aankopen. Uw opdrachtnummer of de opdrachtbevestiging die u per e-mail ontvangt dient als garantiebewijs.

Mag mijn horlogeband nat worden?
Of uw horlogeband wel of niet nat mag worden hangt van het materiaal en de afwerking van de band af. Als bij een lederen band ‘waterresistent’ is, staat dit op de binnenkant vermeldt. Bij al onze horlogebanden vermedelden wij ook in de tabel onder het product of het waterdicht is. Bij banden die dat niet zijn, kunt u weldegelijk uw handen wassen of eens in de regen terecht komen, maar niet douchen of zwemmen. Bent u van plan om met uw horloge regelmatig te gaan (water-) sporten, adviseren wij u een bandje uit de categorie ‘rubber- en sport’ of ‘NATO/ZULU’ te nemen. Deze zijn gemaakt van o.a. rubber, silicone of nylon en uitermate geschikt voor zwemmen en andere (water-) sporten.

Hoe maak ik een rubberen / siliconen horlogeband schoon?
Een rubberen horlogeband moet je onderhouden. Zout en oliën zijn niet goed voor rubber. Je kunt een rubberen horlogeband precies hetzelfde schoonmaken zoals je ook een leren of stalen band zou schoonmaken: met lauw water met een sopje en een zachte doek.