Retourneren/Ruilen

In verband met vakantie is onze klantenservice gesloten van 7 juli (vanaf 13 uur) tot en met 30 juli. Bestellingen in deze periode worden op werkdagen binnen 48 uur verzonden. Retouren worden binnen 21 dagen verwerkt.

We wijzen u graag op de mogelijkheid uw bestelling te retourneren en te ruilen:


Bij de aankoop van onze producten heb u de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende veertien dagen (of dertig gedurende onze vakantie) vanaf de dag van ontvangst van het product. U kunt uw bestelling in die periode ruilen of retourneren en uw bestelling terug laten betalen. Tijdens deze termijn moet u, om recht op uw herroepingrecht te houden, zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. U mag het product gedurende deze periode slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wilt houden (gedragen horlogebanden worden niet terug genomen). Indien u van u herroepingsrecht gebruik maakt, moet u het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat, maar in ieder geval ongedragen en ongemonteerd, aan ons retourneren.

Hoe kunt u een product ruilen of retourneren?

Om een product te ruilen of te retourneren, moet u het RETOURFORMULIER downloaden en printen en de instructies op dit formulier volgen. Op het formulier vindt u ook ons retouradres.

Bij het retourneren van een volledige bestelling, betalen wij u het volledige aankoopbedrag terug, inclusief eventuele (standaard) verzendkosten, binnen 14 dagen (of 21 dagen gedurende onze vakantie) nadat we bericht hebben gekregen dat u dit product wilt retourneren. Wij betalen en/of vergoeden bij retouren en ruilen niet uw verzendkosten en ongefrankeerde post (waarvoor wij strafport moeten betalen) wordt door ons niet in ontvangst genomen. Bij verdwijning van uw retour in de post kunnen wij ook niet verantwoordelijk worden gesteld, wij adviseren u daarom ook retouren altijd aangetekend te versturen.